Briose-budinca de paste cu bezea

de deyutzky in Paste, 26 Oct 2015 | 2919 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la _Alina_ si mi-a placut tare mult, asa ca m-am gandit sa o incerc, dar sub forma de briose.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose-budinca(11 bucati):
  • 100 g paste Barilla
  • cca 380 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • un praf sare
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose-budinca de paste cu bezea :

Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet.

Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul.

Peste pastele fierte, adaugam galbenusul, apoi spuma de albus si amestecam usor.

Punem hartiutele de briose in tava speciala, si le umplem cu compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mic-mediu.

Pregatim bezeaua: 

Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana cand spuma este lucioasa.

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua intr-un pos si ornam fiecare budinca.

Dam tava la cuptor la foc mic pentru 5 minute, apoi intredeschidem usa cuptorului si mai lasam pentru inca 20 de minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam budincile sa se raceasca, apoi le servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose-budinca de paste cu bezea " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

27.10.2015, 09:20

Foartre frumoase si ingenioase!

anca_rm 1

27.10.2015, 09:24

ce interesanta , foarte buna

Gherca Daniela 1

27.10.2015, 09:49

frumusele si tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne picante cu sos de smantana