Am tot vazut tortul acesta , preparat de mai multe fete dragi mie si mi-a placut tare mult. Dar Dia m-a convins cand am vazut tortul Ramonei....
Si cum eu trebuiea sa prestez un tort pentru sotul meu, m-am hotarat sa-l fac pe acesta.Nu regret...si multumesc tuturor pentru idee.
Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.
Pregatim crema de vanilie si de lamaie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de piersici pe care le scoatem si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de sirop.
Asezam prima foaie pe platou si o insiropam cu siropul de piersici.
Asezam de jur imprejurul foi, jumatatile de piersica . Din a doua foaie, taiem un cerculet mai mic pe care-l asezam in centrul piersicilor, peste prima foaie.
Apoi scoatem jumatatile de piersica, insiropam blatul si adaugam cateva linguri de crema de vanilie ,pe prima foaie, de jur imprejurul cercului mic.
Asezam din nou piersicile peste stratul de crema si le acoperim complet cu crema.
Asezam deasupra cremei blatul decupat si il insiropam si pe el.
Il acoperim cu crema de lamaie iar lateralele tortului, unde au ramas goluri, le umplem tot cu crema de lamaie.
Din cremele ramase, puse intr-un posh ,ornam tortul pe lateral din cm in cm. Deasupra tortului facem un cerc din moturi de crema in care vom pune tort-gelee rosu preparat dupa instructiunile de pe plic.Daca a mai ramas adaugam si sirop de piersici in el.
Batem frisca cu mixerul, adaugam inatritorul si ornam tortul cu frisca in spatiile ramase libere lateralul tortului si va iesi de sus in jos cate o bagheta de crema, una de frisca, una de crema, una de frisca.
La sfarsit ornam tortul cu scoici din ciocolata.
Dam tortul la rece pentru cateva ore apoi il servim alaturi de frisca rece de la frigider.
Pofta mare.