Una dintre cele mai gustoase combinații este cea dintre ceapa roșie caramelizată și brânza sărată. Aceste bruschete sunt mai mult decât delicioase și sunt perfecte pentru orice zi.
Pentru aceste Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește, sunt necesare puține ingrediente: ceapă roșie, oțet balsamic, zahăr, pâine și brânză feta.
Cum se prepara aceste Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește:
Curăță și taie ceapa roșie în fâșii subțiri.
Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și pune ceapa tăiată la rumenit. Las-o la gătit, amestecând continuu în ea, până se evaporă zeama lăsată și se rumenește bine. Condimentează cu sare, piper, adaugă oțetul balsamic și zahărul brun. Lasă pe foc până devine lucioasă, densă și dispare mirosul înțepător de oțet. Dă deoparte tigaia.
Pune feliile de pâine într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește-le cu puțin ulei de măsline, apoi așază câte 2 linguri din ceapa caramelizată. Adaugă brânză feta fărămițată pe fiecare felie.
Pune bruschetele la copt în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, până se rumenesc frumos și pâinea și brânza.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă bruchetele puțin la temperat.
Servește-le cu poftă, sunt super gustoase și crocante.