Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!

de Bucataras in Prajituri, 29 Apr 2009 | 11071 vizualizari

 

Le plac copiilor cerealele? Daca da cu atat mai bine, daca nu asta sigur o sa le placa :D.. nici eu nu ma omor dupa ele, dar asa le mananc cu placere.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 250 g miere
  • 250 g unt arahide
  • 500 g cereale
  • 25 g alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!:

Este foarte simplu.. intr-o cratita se pun cam 250 g zahar si tot atata miere de albine.. se pun pe foc mediu pana dau un clocot.. Se ia de pe foc si se adauga tot cam 250 g unt de arahide (peanut butter) si se amesteca.. apoi se adauga 400-500g cereale (in functie de tipul de cereale si cum arata compozitia se mai adauga sau nu) si eventual niste alune sarate (eu am avut peanut nutter crunchy, deci nu am mai pus si alune).

Totul se pune intr-un vas (ori uns cu unt/ulei, ori pusa o hartie cerata) si se lasa la racit.. dupa ce s-a racit se taie bastonase si gata!

Se poate varia cu cerealele de tot felul: musli, grau, cheerios si orez (cum am avut si eu), cu fulgi de ciocolata, chiar si fructe confiate etc..


Miha

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Batoane " mic dejun"