Budinca caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 3008 vizualizari

 

Epidemia :)) a inceput de la Maya , apoi am vazut-o la Bucatarmaniac, , la Miha, la Ionela si Corina.

Daca ei au ales o singura aroma, caramelul, acesta intr-o nuanta mai pregnanta, eu am preferat sa fac 3 arome; am estompat usor aroma de caramel, lasand zaharul pe foc mai putin (doream putin contrast) si-am combinat cu aroma de ness si ciocolata.
Cu-n motz de frisca deja a devenit delicatesa :)))
Este minunat! Si se face atat de repede si de usor!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte+cateva linguri pentru a dilua amidonul)
  • 5 linguri amidon (nici cu varf, nici rase, nici calare , nici pe jos :)) )
  • 6 linguri zahar+o lingura
  • 2 linguri ness
  • 50 gr ciocolata cu lapte (eu am pus Milka)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca caramel:

Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit. Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele .

Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat.

Am amestecat amidonul cu cateva linguri de lapte rece.

Cand laptele din cratita a ajuns la punctul de fierbere am adaugat in fir subtire amidonul amestecand mereu. Cu o lingura de lemn am amestecat incontinuu pana ce compozitia a inceput a se dezlipi de peretii cratitei. Asta a durat destul de putin, 2-3 minute.

Am impartit compozitia in 3. In prima am adaugat doua linguri ness+ o lingura de zahar, a doua am lasat-o simpla, iar in a treia , pe care am lasat-o-n cratita, am pus ciocolata si am dat inapoi pe foc amestecand pana la topirea completa.

Am lasat toate 3 amestecurile sa se racoreasca dupa care le-am repartizat in cupe. Am dat la frigider. Cand s-a racit bine am decorat cu frisca. Se completeaza perfect cu textura budincii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Anamaria7 1

13.07.2011, 23:55

Gaby, tu stii ca e ora 23:55? eu ce ma fac acuma cu pofta asta de dulce??

mena29 1

14.07.2011, 08:18

mirela0911 1

14.07.2011, 08:22

ooooo cat de buna e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos