Tare mult ne plac budincile. Si ciresele de asemenea....si cum e sezonul lor si am gasit aceasta reteta minunata care merge si pentru pitica mea...am facut-o fara sa stau pe ganduri. E foarte buna, iar Eliza papa tot, tot, fara mofturi!:))
Ciresele se spala, se curata, se scot samburii si se amesteca cu 20 g zahar. Se lasa in siropul care se formeaza cam o ora.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o tava de tarta cu unt si se pudreaza cu faina.
Se mixeaza bine ouale cu zaharul ramas pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie si un praf de sare, apoi laptele si smantana. Se toarna compozitia in tava, se aseza ciresele si se da la cuptor cca jumatate de ora pana se rumeneste.
Se lasa sa se raceasca, se rastoarna usor pe palma si se aseaza pe o farfurie. Se pudreaza cu zahar si se poate servi.
Pofta mare!