Budinca de caramel

de Miha in Dulciuri, 20 Iun 2011 | 4772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 25 g amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de caramel:

Zaharul se caramelizeaza pana devine auriu. Sau maroniu, daca va place gustul mai intens de caramel. Atentie insa sa nu se arda foarte tare, pentru ca va deveni amar.

Laptele se infierbanta si se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.

Amidonul il "desfacem" cu putin lapte cu caramel, apoi il turnam in vasul cu lapte si caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se lasa sa se racoreasca putin, se toarna in cupe si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de caramel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (45)

Panacris 1

19.09.2011, 19:30

RuxyRux 1

19.09.2011, 22:49

Minunata Miha...nu stiu daca mai ai...dar raman cu gandul la ea

bianca92 1

07.10.2013, 15:26

M-ai facut foarte curioasa...vreau si eu asa ceva <3

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de caramel