Ador cartofii noi, mogaldetele mici si tari sunt preferatele mele. Spalati doar, fara sa fie curatati de coaja, prajiti sau fierti, cu marar verde sau ierburi uscate, sunt o nebunie. Astazi, insa am facut o budinca cu cartofi noi.
Ingrediente
Se spala cartofii (nu se curata) si se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se taie rondele. Se presara peste ei sare si piper.
Ciupercile se fierb in apa cu sare si dupa ce se racesc se feliaza.
Se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete in 2-3 linguri de ulei. Se adauga ciupercile feliate, boiaua si secretul gustului. Se opreste focul si se lasa amestecul 5 minute sa se racoreasca. Intr-un vas rezistent la caldura se pune restul de ulei, se tapeteza cu pesmet si se aseaza jumatate din feliile de cartofi. Se pune compozitia de ciuperci, se niveleza bine si apoi se pune restul de rondele de cartofi. Branza topita se rupe bucatele si se pune peste cartofi. Se dizolva pasta de tomate in 100 ml apa si se rastoarna peste budinca. Se da la cuptorul incins mediu pentru 30-35 de minute. Se bat ouale bine si se pun peste budinca. Se mai lasa 10 minute la cuptor sa se gratineze budinca, se opreste focul, se scoate forma si se presara marar proaspat tocat.
Se poate servi simplu cu putina smantana sau ca garnitura la o friptura de pui. La fel de bine, poate sa stea alaturi de un file de peste prajit.