Budinca de cartofi si branza de burduf

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 11 Apr 2018 | 5411 vizualizari

 

Pentru că-mi place mult brânza de burduf și toate mâncărurile care o includ, am preparat pentru astăzi o budincă ușoară, rapidă, economică și foarte gustoasă, care a fost foarte bine primită, după mesele copioase și prea consistente de Paști.
A ieșit atât de bună, încât am mâncat două porții, prima cu roșii cherry și a doua cu smântână, iar soțul a mâncat-o cu pepene murat.

 

INGREDIENTE

  • 9 cartofi roz, medii
  • 250 grame de brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 5 linguri încărcate de smântână grasă
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • unt pentru uns tava
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi si branza de burduf:

Cartofii se spală bine și se fierb întregi, după care se lasă să se răcească și se curăță de coji.

Se unge o tavă de ceramică (sau Jena) cu unt.

Cartofii fierți se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime. Se pune un strat de rondele de cartofi în tava unsă cu unt. Se condimentează cu sare și piper, se toarnă 2 linguri de ulei peste toți cartofii și apoi se pune, pe toată suprafața tăvii, o jumătate din cantitatea de brânză de burduf, fărâmițată.

Se pune al doilea strat de rondele de cartofi, se condimentează cu sare și piper, se toarnă alte două linguri de ulei de floarea soarelui și apoi se distribuie uniform, pe toată suprafața, restul de brânză de burduf.

Se mixează 2 ouă cu smântâna și cu puțină sare, după care se toarnă uniform peste brânza de burduf, pe întreaga suprafață a tăvii.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 20-25 de minute, până ce budinca se rumenește ușor.

Se scoate tava din cuptor și budinca se servește fierbinte, cu roșii, smântână (iaurt gras) sau cu murături.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă și se comportă bine la fiert.

2

Dacă brânza de burduf nu este foarte sărată, puteți folosi o cantitate mai mare.

3

Cine nu agreează brânza de burduf, poate folosi telemea, de oi, sau de vaci, puțin sărată.

4

Dozați bine cantitatea de sare, pentru că brânza de burduf este mai mult sau mai puțin sărată.

5

Nu țineți prea mult budinca în cuptor, ca să nu se usuce.

6

Budinca poate fi servită cu roșii, smântână (sau iaurt gras), cu o salată oarecare, sau chiar cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta