Budinca de dovlecei

de mihasara in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2015 | 8835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3
  • dovlecei
  • 3 oua
  • 150g telemea
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1/2 lingurita sare (pentru dovlecei),
  • piper si sare dupa gust
  • 50 gr cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

  1. Indepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare.
  2. Presaram sare peste ei si amestecam.
  3. II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute.
  4. Dupa expirarea timpului ii stoarcem bine si adaugam telemeaua rasa, ouale si smantana.
  5. Amestecam bine si adaugam verdeata tocata marunt.
  6. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
  7. Tapetam tava cu hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina.
  8. Nivelam toata supratata budncii si presaram cascavalul ras.
  9. Coacem timp de aproximativ 35 de minute la foc potrivit.
  10. Lasam sa se rceasca in tava, dupa care portionam si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu legume