- 3
 
    - dovlecei
 
    - 3 oua
 
    - 150g telemea
 
    - 2 linguri smantana
 
    - 4  linguri faina
 
    - 1/2 praf de copt
 
    - 1/2 legatura de patrunjel
 
    - 1/2  lingurita  sare (pentru dovlecei),
 
    - piper si sare dupa gust
 
    - 50 gr cascaval.
 
						
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
			 
						 
						
					 
					
						
							Portii: 4
																												Timp de preparare: sub 120 minute
                         
                        
						
        
        
    
						
						MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:
						
    - Indepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare.
 
    - Presaram sare peste ei si amestecam.
 
    - II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute.
 
    - Dupa expirarea timpului ii stoarcem bine si adaugam telemeaua rasa, ouale si smantana.
 
    - Amestecam bine si adaugam verdeata tocata marunt.
 
    - Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
 
    - Tapetam tava cu hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina.
 
    - Nivelam toata supratata budncii si presaram cascavalul ras.
 
    - Coacem timp de aproximativ 35 de minute la foc potrivit.
 
    - Lasam sa se rceasca in tava, dupa care portionam si servim.
 
 
                        
						                        Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.