Budinca de dovlecei cu piept de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2014 | 11042 vizualizari

 

O reteta preluata din revista Practic in bucatarie. Au vazut-o ai mei si cica le-ar placea si lor asa ceva sa manance si adevarat au grait. Le-a placut mult aceasta budinca si cica sa o retin ca, din cand in cand, sa o mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 gr telemea
  • 3 linguri smantana
  • 6 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub unt
  • 2 linguri pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu piept de pui:

Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele.

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete.

Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat, sare, piper, amestecam bine si incorporam puiul.

Amestecam intr-un vas telemeaua, doua linguri smantana, patru oua, sare, piper si busuiocul uscat.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un strat de dovlecei, fasii de pui, jumatate din amestecul de branza. Continuam iar cu dovlecei, pui si branza.

Cele doua oua ramase le batem spuma cu  o lingura de smantana, un praf de sare, iar la final incorporam mararul verde, tocat marunt.

Acesta il turnam deasupra budincii.

Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, scoatem budinca, o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

11.10.2014, 20:25

Multumesc Daniela

Rocsi 1

11.10.2014, 20:25

Iti multumesc Alina.

Rocsi 1

11.10.2014, 20:25

Anca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu legume