Budinca de gris, by Medi'

de Ina in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 8055 vizualizari

 

Foarte simpla, dar de-a dreptul ... delicioasa ! Multumesc, Medi' :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca
  • 6 oua
  • 6 linguri cu  zahar
  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • 2 lingurite cu coaja rasa de  lamaie, portocala
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris, by Medi':

   Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Adaugam pe rand galbenusurile , pesmetul si grisul, apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala. Omogenizam totul si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt. 

   Coacem la foc mic, circa 40 de minute, pana ce budinca se desprinde usor de marginile tavii.

   Cu siropul, ca si Diana, am cam dat gres, in sensul ca mi s-a branzit :">. Dar nu e bai, pentru ca budinca va fi extrem de gustoasa si asa. 

   "Amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste" - zice Medi.  Parerea mea este ca n-ar trebui sa clocotim deloc, ci doar sa incalzim, pentru a evita branzirea laptelui. Sau sa adaugam zeama de lamaie dupa ce fierbem laptele. 

   Siropul il vom turna peste budinca coapta, putin cate putin, pana va fi incorporat tot.  Lasam tava la rece cateva ore ( cine poate, pentru ca miroase asa de bine, ca n-o sa rezistati sa nu mancati o bucata si calda ...  :))  )

Eu am decorat cu nuca de cocos si am servit cu topping de caramel.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris, by Medi'" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:14

Wauuuuu,cred ca a fost delicioasa
Si arata tare bine

RuxyRux 1

11.02.2012, 18:09

Vai cat de bine arata!!! Si eu fac din cand in cand budinca de gris si-mi place mult!

Sandie 1

20.03.2012, 03:57

Ina, atunci cind o reteta cere lapte batut si nu ai in casa, atunci pui zeama de lamiie in lapte dulce si obtii lapte batut, asa ca nu ai gresit cu nimic ci asta este reactia normala dintre lapte si zeama de lamiie. Nu stiu daca intii il fierbi si apoi adaugi zeama de lamiie daca se mai "brinzeste". Am sa incerc asa cind o sa fac aceasta budinca care cred ca este f. buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca galatopita