Budincă de orez cu brânză şi ananas

de Zamfira in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 4646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană orez (de preferat orez alb)
  • 500 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 2 esenţe rom
  • coaja de la o lămâie
  • 1 compot de ananas
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de orez cu brânză şi ananas:

Fierbem orezul în apă cu sare. Scurgem orezul foarte bine de apă.

Amestecăm brânza de vaci cu celelalte ingrediente, oul, zahărul, făina, esenţele, la sfârşit ananasul din compot. Omogenizăm totul foarte bine.

Ungem o tavă yena sau o tavă pentru prăjituri cu ulei şi tapetăm cu griş. Punem orezul apoi compoziţia de brânză. Punem tava în cuptorul preîncălzit, la foc moderat pentru 25-30 minute, după care reducem puţin intensitatea focului şi mai lăsăm budinca încă 25 de minute.

Se poate felia frumos abia când s-a răcit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de orez cu brânză şi ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone