Budinca de orez cu mere si dovleac

de Julie in Dulciuri, 13 Mai 2011 | 7067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez,
  • 3 cani lapte,
  • 5-6 linguri zahar,
  • 1 cana mere taiate cuburi,
  • 1 cana dovleac taiat cuburi,
  • 1 lingura unt,
  • esenta de vanilie,
  • scortisoara,
  • 3 oua,
  • 100 ml smantana,
  • 1-2 linguri miere,
  • stafide.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere si dovleac:

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in lapte si 2-3 linguri zahar; se aromatizeaza apoi cu esenta de vanilie. Merele si dovleacul se calesc 3-4 minute in unt, impreuna cu 2-3 linguri zahar si scortisoara. Ouale se bat bine cu mierea apoi cu smantana, pana se obtine o crema uniforma.Se unge un vas cu unt, se toarna mai intai orezul, apoi merele si dovleacul iar la sfarsit crema de ou si smantana. Deasupra se repartizeaza stafide. Se da vasul la cuptor 20-25 minute. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă a la Mihaela cu brânză de vaci şi tăieţei