Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino

de Satisfyyourcravings in Cook and smile, 15 Iul 2018 | 4194 vizualizari

 

Uneori, micul dejun 2 in 1 este cea mai buna varianta de a incepe dimineata!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte (eu am folosit de caju; se poate folosi orice varianta vegana sau lapte obisnuit)
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 3 linguri cafea tare
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 2 linguri sirop de artar/ agave
  • putina sare
  • 100 ml lapte pentru spuma de lapte (eu am folosit de alune de padure; vezi tips)
  • cacao pentru pudrat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino:

Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in cand. 

Se indeparteaza de pe foc si se adauga siropul de artar. 

Laptele ramas se transforma in spuma cu ajutorului unui aparat pentru spuma sau incalzind laptele la foc mediu si amestecand rapid cu un tel pana formeaza o spuma densa. 

Se adauga deasupra, se pudreaza cu cacao si se serveste imediat.

TIPS-URI

1

Din propria experienta, cred ca laptele de alune de padure este cel mai potrivit pentru a obtine spuma densa de lapte.

2

Daca se foloseste lapte obisnuit, cel mai bun este cel integral, rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 06:40

Bulz cu brânză de burduf - Varianta gustoasă și rapidă la cuptor

pe 26.11 la 11:51

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]