Budincă de pâine - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 4190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 franzelă veche de 1-2 zile,
  • 500 ml apă,
  • 250 g zahăr,
  • 1/2 borcan dulceață de vișine,
  • 1/2 cană nucă tocată,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri nucă de cocos,
  • 1 lingură ulei pentru uns tava.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine - rețetă de post:

Franzela se taie felii, apoi fiecare felie se taie în patru. Amestecăm apa cu zahărul până la dizolvarea completă a zahărului. Când s-a dizolvat tot zahărul, introducem bucățile de pâine în acest sirop pentru câteva secunde, după care le scoatem într-un castron.

În siropul rămas adăugăm mierea, dulceața de vișine și cacao, amestecând bine până la omogenizare. Se adaugă peste pâine și amestecăm ușor cu o lingură. Apoi adăugăm nuca tocată și amestecăm ușor. Se răstoarnă compoziția într-o tavă rotundă unsă cu ulei sau margarină. Se presară nucă de cocos deasupra și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.

Se servește rece. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]