Budinca de paste cu carne si ciuperci

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2014 | 13324 vizualizari

 

A iesit o bunatate de budinca, atat pot sa va spun!
Credeam ca am facut cam multa, dar s-a mancat imediat.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste(penne)
  • 1,500 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr bacon
  • 200 gr sunca presata
  • 720 gr ciuperci conservate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • piper
  • oregano
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 100 gr branza rasa amestec(de la Lidl)
  • 50 gr unt, pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu carne si ciuperci:

Punem in vasul multicookerului apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA.

Intre timp preparam restul ingredientelor.

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins si adaugam in el pe rand, la intervale de 1-2 minute, baconul taiat fasii subtiri, sunca presata taiata tot in fasii, ceapa tocata solzisori, usturoiul taiat rondele, morcovul taiat cubulete, ardeiul taiat julien si ciupercile scurse de zeama, dar nu de tot.

Adaugam si condimentele, acoperim tigaia si lasam ingredientele sa se inabuse 5-6 minute, dupa care transferam ingredientele intr-o sita sa se scurga.

Dupa ce pastele au fiert, le strecuram de apa si se lasam la racit.

Nu este nevoie sa le trecem prin jet de apa, le mai amestecam din cand in cand sa se raceasca mai repede.

Ungem un vas termorezistent cu unt(sau doua vase ca in cazul meu) si asezam pastele in el.

Peste paste adaugam ingredientele din sita.

Amestecam galbenusurile cu smantana si putina sare si le turnam deasupra ingredienteleor din vase.

Dam vasele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, apoi le scoatem si presaram branza rasa deasupra si patrunjel verde tocat marunt.

A iesit o nebunie de budinca, pe care noi am servit-o la cina.

 

TIPS-URI

1

Budinca se poate servi cu ketchup, simpla sau cu salata de legume, muraturi, etc.

2

Albusurile ramase se pot pune la congelator pentru a le folosi cand se strang mai multe, la pandispan sau alte dulciuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

11.11.2014, 15:08

Asta face parte din preparatele teroriste . Ideea te terorizeaza , pana faci si tu . HUOOOO )))

Merisor 1

11.11.2014, 16:50

)

iry-gabriela 1

11.11.2014, 21:34

interesanta bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]