Budinca de vanilie cu dulceata de visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 9 Mar 2011 | 6517 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta cat se poate de naturala!
(din pacate lipsesc imaginile pentru desfasurarea retetei deoarece atunci cand am pregatit-o nu m-am gandit ca voi ajunge vreodata sa le impartasesc cu altcineva)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 5 galbenusuri de ou
  • 120 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 ml  esenta de rom sau de vanilie
  • Pentru ornament avem nevoie de dulceata de visine si fulgi de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vanilie cu dulceata de visine:

Punem la fiert laptele împreuna cu esenta (de rom sau de vanilie), zaharul si batonul de vanilie. Cand s-a incalzit, scoatem 3-4 linguri si le amestecam cu faina si galbenusurile de ou, pâna cand capata consistenta. Adaugam apoi compozitia, din faina si galbenusuri, in laptele fierbinte, amestecând continuu, la o temperatura medie, pâna când capata consistenta cremoasa.  Adaugam una sau doua lingurite de dulceata de visine in cupele de inghetata (de preferat) dupa care turnam budinca si incorporam inca o lingurita de dulceata, iar in final ornam cu fulgi de ciocolata si visine!

Pofta buna!


TIPS-URI

1

dulceata de visine e pur si simplu divina :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

ieri la 15:27

Salată Șuba

ieri la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saculeti aromati