BUDINCĂ DIN COZONAC

de Panacris in Dulciuri, 16 Apr 2015 | 6629 vizualizari

 

E perioada când reciclăm preparatele numeroase pregătite de sărbători. Am vazut la HapleaBucătarul, http://retete-haplea.ro/budinca-din-cozonac-cu-sos-de-ciocolata, rețeta asta rapidă și n-am rezistat. Zis și făcut, cu mici modificări ;) Delicioasă, mulțumesc pentru idee HapleaBucătar.

 

INGREDIENTE

  • Cozonac 4 felii mai groase,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Frișcă lichidă 250 ml,
  • Lapte gras 100 ml,
  • Ciocolată cu stafide și alune 1 tabletă,
  • Pentru toping:
  • Globulețe,
  • mielușei și iepurași de ciocolată cca. 200 g,
  • Frișcă lichidă cca. 100 ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BUDINCĂ DIN COZONAC:

Feliile de cozonac se taie bucățele, după ce am terminat, mi-am adus aminte că puteam folosi mai rapid SaladChef-ul :d, data viitoare;)

Se pregătește o tavă de cca. 30/20, eu am pus la treabă noua achiziție, tava porționată;), se tapetează cu foaie de pergament sau se unge cu unt și făină. În fiecare locaș se pun cubulețe de cozonac, strecurând printre ele bucățele de ciocolată.

Ouăle se bat energic cu frișca lichidă și laptele, apoi se toarnă peste prăjitura. Se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 180 grade.

Între timp se topește în vasul special pentru glazură ciocolățelele care n-au trecere la Zmei, se adaugă frișca lichidă și se amestecă energic până ce se omgenizează compoziția și se obține o glazură lichidă.

După ce a expirat timpul de coacere, de data asta nu e necesar să faceți testul scobitorii :D, cozonacul e copt de câteva zile :D, iar amestecul de ouă, lapte și frișcă lichidă se încheagă imediat.

Se toarnă glazura de ciocolată peste budincă și se la la răcit cca. 20 de minute. Apoi se scot bucățile deja porționate, asta mi-a plăcut cel mai mult, la această tavă;) se așează pe un platou și se servesc alături de ceai, lapte sau cafeluță.

Rapidă, ieftină, reciclată și delicioasă.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCĂ DIN COZONAC" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti cu miere,nuci si cocos