Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2012 | 5874 vizualizari

 

Ieri am facut un piure de cartofi si am servit cu ficatei de pui in sos de rosii, dar pentru ca a fost mai mult l-am transformat intr-o budinca si tare i-am surprins placut.

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1/2 Kg cartofi
  • 2 cuburi branza topita
  • 1 cescuta lapte dulce
  • 50 gr unt
  • sare
  • 1/2 pachet aluat de foietaj Bella
  • 1/2Kg branza amestec: telemea si dulce
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza:

Pentru piure, am pus cartofii la fiert cu apa si sare, apoi cand s-au patruns i-am scurs de apa si i-am pasat impreuna cu untul si branza topita. In final am diluat cu lapte caldut.

Pentru umplutura de branza am amestecat telemeaua rasa cu branza dulce si marar tocat marunt.

Am azezat intr-o forma de tarta jumatate din aluatul de foietaj decongelat in prealabil, l-am intepat din loc in loc cu furculita, iar peste el am asezat jumatate din piure, am pus toata branza, cealalta jumatate din piure si deasupra restul de aluat si de asemeni l-am intepat din loc in loc cu furculita.

Am copt in cuptor la temperatura de 180 grade timp de 35 minute.

TIPS-URI

1

Daca branza este mai apoasa se poate pune o lingura doua de gris in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu umplutura din piept de pui, spanac si ciuperci