Bulgur cu legume coapte

de anca_rm in Mancaruri de legume, 31 Oct 2013 | 4091 vizualizari

 

Daca tot avem legume din belsug atunci am zis ca ar fi bun ceva dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr dovleac
  • 1 bucata sfecla rosie
  • 2 morcovi
  • 1 cana bulgur (cus-cus)
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 cana apa
  • 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgur cu legume coapte:

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.

Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.

Cu morcovii procedam la fel .

Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.

Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.

Intre timp pregatim bulgurul astfel :  la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .

Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.

Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .

Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.

 

 

TIPS-URI

1

serviti langa cu un iaurt sau smantana

2

sarati dupa gust

3

intra in constrast gustul dulce al legumelor coapte cu cel a lbulgurului acrisor de la lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume