Bulion

de Lau in Bulion, 16 Ian 2018 | 8456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg rosii de gradina
  • 4 linguri sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi de dafin
  • 1 plic boabe de piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion:

Rosiile le spalam, le indepartam cotoarele, le taiem in sferturi.

Le trecem prin masina de tocat carne (la care montam dispozitivul pentru rosii)

Le trecem de 2 ori pentru a le stoarce foarte bine.

Sucul obtinut il punem intr-o oala (ceaun) incapatoare, adaugam zaharul, sarea si lasam sa fiarba, amestecand din cand pana ce sucul a scazut la jumate si s-a ingrosat.

Adaugam foile de dafin,boabele de piper, busuiocul si lasam sa fiarba cca. 15 min.

Bulionul obtinut il punem in borcane sterilizate, adaugam deasupra putin ulei incalzit in prealabil, sigilam bine borcanele.

Le depozitam cu fundul in sus, intr-un loc ferit de curenti de aer, acoperim cu o patura si lasam pana a 2 zi, cand le vom depozita in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii cu ardei pentru iarna