Burek cu carne

de Ubulika in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2010 | 16299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • carne tocata
  • smantana
  • oua
  • patrunjel
  • ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu carne:

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa,se adauga carnea,boia ,sare si piper.
Se caleste carnea amestecand continuu, pana se inchide la culoare ...
Se lasa sa se raceasca,apoi se adauga un ou si patrunjel.
Se unge bine cu ulei o tava mai adanca. Se aseaza 2-3 foi de placinta, cea mai de sus se unge cu cateva picaturi de ulei, apoi se aseaza un strat de umplutura.
Se continua la fel: 2-3 foi de placinta (nu se unge fiecare foaie si in nici un caz nu se exagereaza cu uleiul) apoi un strat de umplutura.
Odata placinta asamblata, se preseaza usor suprafata, apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa preferinta - in patrate, romburi sau triunghiuri.
Oul, apa minerala si smantana se bat bine si se toarna peste burek.
Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace 45-50 de minute (depinde si de cuptor, dar si de marimea tavii). Burekul, cand este gata, e frumos rumenit.Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie din nou, urmand liniile pe care a fost taiat crud

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet umplut