Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2011 | 12396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600-700 gr carne tocata- de vita am folosit eu
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras + 1 morcov ras ( la Laura nu am regasit aceste legume, dar la mine tot rataceau prin frigider.. :) )
  • 1 ceasca ulei
  • ierburi uscate ( oregano ,busuioc) + sare, piper, boia
  • PENTRU FINISARE :
  • 1 ou+ 100 ml smantana+ 100 ml apa minerala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu):

1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza sangele); catre final potrivim de gust cu sare si piper + boia , apoi lasam totul la racit.

2.Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu foi de placinta ( cam 3 buc) , avand grija ca cea superioara sa fie unsa cu cateva picaturi de ulei; peste stratul de foi punem 1/3 din continutl de carne, apoi continuam in acelasi mod punand un alt strat de foi si tot asa, la final avnd deasupra foi de placinta- a rezultat 4 starturi cu foi placinta si 3 cu mix de carne!

3. Dupa ce am asamblat placinta o vom si portiona ( ca sa ne fie mai usor dupa coacere), iar peste adaugam un amestec din ou + smantana + apa minerala....si cam asta e tot!

4. Dam la cuptor, la foc mediu cca 3 sferturi de ora - observam cand se rumenste ca e gata!
5. Odata facuta aceasta placinta cu carne se lasa la racit, apoi o vom taia urmand liniile trasate initial.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]