Bureti de prun cu usturoi verde

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 21 Apr 2016 | 10546 vizualizari

 

Buretele de prun - RHODOPHYLLUS CLEPEATUS - crește și se dezvoltă prin livezi, in special pe langa pruni, de aici si denumirea de bureti de prun. Este o ciuperca comestibila cu o valoare alimentara foarte mare.
Am capatat si eu o mana de bureti si mi-am facut pofta.....

 

INGREDIENTE

  • cca 200 g bureti de prun
  • 10 fire subtiri de usturoi verde
  • sare
  • ulei pentru calit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bureti de prun cu usturoi verde:

Mai intai spalam bine buretii de impuritati si ii verificam sa fie buni, adica sa nu aiba viermisori. fiind foarte mici nu am avut probleme cu ei.Curatam si taiem marunt usturoiul si il punem in tigaia wok dupa ce uleiul s-a incins, adaugam si buretii, presaram putina sare si acoperim cu un capac cca 10 min, apoi ridicam capacul si mai alsam sa se rumeneasca cca 5 min. Am servit cu paine neagra, un deliciu....

Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti de prun cu usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

24.04.2016, 03:07

anca_rm 1

25.04.2016, 10:09

pofta pofta , ma duc sa caut si eu de miercuri incolo, ca tare pofta mi-ai facut . Trebuie sa imi fac si eu pofta

CameliaR 1

12.05.2016, 11:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto de post cu hribi si mazare