Byrek albanez- Placinta cu carne

de Catalina L in Vita, 27 Sep 2017 | 6027 vizualizari

 

Iata o plăcintă albaneza Byrek, inspirată de specialitatea turcească Börek.
Dupa varianta cu foi de brick- vezi aici - va prezint o reteta cu foile specifice, yufka/filo.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/byrek-albanez-placinta.html

 

INGREDIENTE

  • 6-9 foi de placinta
  • 2 cartofi mijlocii
  • 400 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • 100 g mazare
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru
  • patrunjel tocat
  • 20 g de unt topit
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Byrek albanez- Placinta cu carne:

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Curatati-i si taiati-i in felii subtiri.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Taiati ardeiul si rosia cubulete.

Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins. Adaugati carnea tocata si lasati sa-si piarda apa.

Puneti rosia, ardeiul,mazarea, sare, piper, paprika si cimbrul uscat.

Reveniti si amestecati. Adaugati bulionul diluat intr-un pic de apa. Gatiti cateva minute si lasati apa sa se evaporeze amestecand din cand in cand.

Puneti cartofii taiati felii, patrunjel tocat dupa gustul dvs. si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 200°C. Puneti 2-3 foi  de placinta una peste alta . Plasati 1/3 din compozitie spre baza in lungime

Rulati foile, intrand bine marginile.

Repetati etapa de 2 ori, veti obtine 3 rulouri.

Puneti-le pe o tava.

Ungeti rulourile cu unt topit, presarati deasupra susan si dati la cuptor timp de 20-25 minute.

Serviti-le calde cu o salata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Byrek albanez- Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]