Calamar pane in cosulete de paine

de MyCookingLife in Fructe de mare, 24 Mar 2012 | 6799 vizualizari

 

Continui seria retetelor cu fructe de mare, printr-o reteta absolut delicioasa, de altfel, reteta mea preferata de inele de calamar!

 

INGREDIENTE

  • (nu stiu cantitatile)
  • 1 kg inele de calamar
  • lapte foarte rece
  • faina amestecata cu malai si praf de usturoi
  • pesmet amestecat cu chilli pudra
  • ou batut cu sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamar pane in cosulete de paine:

Se lasa inelele de calamar 15 minute in lapte, la frigider. Se dau prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei in mod normal. Eu am pus foarte putin ulei.  Noua ne plac cu lamaie sau cu tzatziki.

Chiflele se taie pe jumatate. Se apasa cu degetele ca sa se taseze bine miezul. Se ung cu unt pe ambele parti. Se pun in formele de briose. Daca se folosesc felii de paine se modeleaza pe forma tavii de briose. Se baga la cuptor pana se rumenesc si devin crocante.

Pe cat de simpla aceasta reteta, pe atat de gustoasa!

TIPS-URI

1

In loc de lapte se poate folosi iaurt - ies la fel de bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamar pane in cosulete de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MyCookingLife 1

24.03.2012, 21:59

@ionela2682: Eu zic sa incepi cu reteta aceasta, daca vrei sa iti placa inelele de calamar! Sigur nu te va dezamagi gustul!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:54

frumoasa prezentarea

Bia27 1

18.03.2013, 00:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou cu fructe de mare