Cannelloni cu carne de pui

de Steffy in Cannelloni, 8 Mar 2012 | 8957 vizualizari

 

Fiind o zi speciala - ''8 Martie'' Ziua Internationala a Femeii - m-am gandit sa va ofer o reteta speciala. Sper sa va placa sarmalele italienesti (denumirea romanesca a cannellonilor - dupa familia mea)

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de tocata de pui sau de curcan
  • 2 cutii cannelloni (500 g)
  • 200 g sunca presata
  • 250 g mozzarella fresca
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • o sticla de rosii pasate (ex. Cirio Passata di pomodoro 680g)
  • o ceapa
  • putin ulei pentru prajeala
  • sare, piper, oregano dupa gust
  • 250 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de pui:

Salsa (sosul de rosii)

Punem intr-o tigaie si prajim ceapa tocata marunt. O lasam doar sa isi schimbe culoarea si adaugam sosul de rosii, 250 ml apa, sare, piper, oregano dupa gust. O lasam sa fiarba circa 15 minute pana ajunge ca o ciulama.

Compozitia de umplut cannelloni

Intr-un vas amestecam carnea tocata, sunca presata si mozzarella fresca (ambele tocate marunt). Adaugam un ou pentru a se lega compozitia si incepem sa umplem fiecare cannellon. Aceasta este operatiunea care necesita mai mult timp, dar la final gustul e desavarsit.

Luam o tava inalta, punem un polonic de salsa pe care o imprastiem in toata tava. Asezam cannelloni pe toata suprafata, apoi adaugam salsa si cascaval ras. Punem apoi un alt rand de cannelloni peste care adaugam salsa si cascaval ras.

Se incalzeste cuptorul, se introduce tava si se tine aproximativ 30 minute la foc mediu. 

 

TIPS-URI

1

Cannelloni si lasagna sunt pastele care nu se fierb in prealabil atunci cand le gatim. Ele se vor inmuia in momentul in care sunt introduse la cuptor acoperite de salsa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu pui