Caramel sarat

de Catalinaflorea in Dulciuri, 10 Iun 2015 | 3402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • jumatate lingurita rasa de sare mare
  • 50 g unt
  • 200 ml smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel sarat:

Zaharul se pune la "ars" intr-o cratita inalta. Se invarte din cand in cand fara sa se amestece cu lingura (aveti grija sa nu il ardeti); cand zaharul e caramelizat si lichid se pune untul si se amesteca cu lingura de lemn; cand se topeste untul se pune sarea apoi smantana lichida (cu mare grija, sa nu va ardeti) si se mai lasa pe foc circa 5 minute.

Se lasa la racit in oala, dupa se toarna in borcan si se inchide ermetic. Se pastreaza la frigider iar dupa deschidere se consuma in 7 zile. E foarte bun pentru sosuri, inghetata sau creme de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine