Cineva ne-a vandut un pont anul trecut...si de atunci, numai asa facem pestele cu solzi mari, in special carasul!
Infinit mai simplu!:)
Carasul se curata in interior, se spala si solzii se lasa la locul lor:), apoi se da un start gros de sare grunjoasa pe toata suprafata pestelui.
Se pune pe gratarul incins in prealabil, se intoarce pe ambele parti si se coace cu rabdare:)pestele este copt cand solzii sunt aurii si se desprind usor.
Solzii se vor indeparta foarte usor cu ajutorul unui cutit, astfel incat va ramane numai carnea pestelui.
Sosul: rosiile se coc pe gratar, se decojesc, apoi se mixeaza bine impreuna cu usturoiul si putin cimbru.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte.
1
Carasul se poate face atat pe aragaz (la foc potrivit, nu tare!), cat si pe gratarul cu carbuni, cu jar potolit. Ideea este ca pestele nu trebuie sa se arda la exterior, ci sa se coaca in solzi.
2
Pestele nu va fi sarat, deoarece toata sarea grunjoasa se va indeparta odata cu solzii.