Carnati de casa

de ralu_ca in Porc, 20 Dec 2013 | 11887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • boia dulce si iute
  • ardei iute macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

In primul rand vreau sa specific ca nu am trecut cantitati, pentru ca eu prepar acesti carnati ( de cativa ani buni ) si totul este la "ochi".

Dupa ce am tocat carnea, am inceput sa adaug sare, piper, boia, ardeiul iute macinat, cimbru, usturoiul presat ( nu totul odata, amestecam, mai gustam ) si in functie de gustul fiecaruia se obtin carnatii de casa mult visati 1 an intreg. Se amesteca foarte bine (eu intotdeauna folosesc manusi de unica folosinta). Acest amestec se lasa cel putin 5 ore la rece.  Apoi am montat masina de carnati, am pregatit matele si am dat drumul la treaba.  Din marea mea cantitate am "fabricat" 12 carnati. I-am intins pe o "culme" in magazie pentru a se scurge foarte bine, iar peste vreo 2 zile ii afumam...nebunie curata !


Spor sa aveti !

TIPS-URI

1

Cu cimbrul sa nu exagerati, doar o lingura este de ajuns ( daca e in cantitare mai mare, s-ar putea sa vi se amarasca, carnatii !

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa