Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca

de Catalina L in Vita, 9 Mai 2015 | 13100 vizualizari

 

Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor.
La final, este un deliciu.
Trebuie să aleagem o carne de vită de calitate.
Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vită -muschi
  • 4 cepe
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • ghimbir pudra
  • piper

Pentru marinada:

  • 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca:

Se taie carnea foarte fin.  Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore. 

Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.  Puneti la-ncalzit  1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea de vită.

Se amestecă ușor pentru a separa bucatelele. Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.
Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. Crestem focul un pic  pentru ca sa prinda un pic de culoare. Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm. 

Adaugam carnea de vită. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu. 
Adaugam sare, dacă este necesar, piper și ghimbir. A servi cu orez simplu - vezi reteta  aici  sau  cu Orez Cantonez- Chinezesc

Cu  resturile care mi-au ramas am facut niste Turte delicioase reteta aici

Poftă bună !!! 
   

TIPS-URI

1

Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de vita brezata in legume