Carticele cu osanza si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 8409 vizualizari

 

Sunt bune dar migaloase.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 cani apa calduta
  • 2 linguri otet
  • 2-4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 kg osanza ( amestecata cu faina,2 linguri)
  • rahat taiat bucatele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carticele cu osanza si rahat:

Aluat:

Faina se amesteca cu apa calduta, cele 2 linguri de otet, sarea si uleiul. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Osanza o amestecam cu 2 linguri de faina. Si procedam in felul urmator: intindem coca in dreptunghi, impartim in 3 (imaginar) Intindem peste primele 2 parti osanza, a treia ramane fara si impachetam in felul urmator: partea fara osanza vine peste partea din mijloc cu osanza si apoi prima parte peste ele, se lasa la odihnit cca10 minute, apoi se intinde foaia din nou si procedam la fel cu osanza ramasa, trebuie sa urmarim sensul in care am pus osanza. Se procedeaza asa pana se termina osanza de pus, apoi se lasa la rece 1 ora. Dupa care se intinde, se taie dreptunghiulete, se umplu cu bucatele de rahat si se dau la cuptorul incins. Se pudreaza cu zahar cand sunt gata.

PS. Am incercat sa explic cat mai bine posibil, din pacate n-am poze care sa exemplifice procedura si cat de curand nu cred ca mai fac. Am niste probleme cu mainile, nu ma mai ajuta sa framant si evit efortul

Daca ti-a placut reteta noastra "Carticele cu osanza si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Trandafirul rosu"