Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

de Ancutsa in Porc, 22 Aug 2016 | 2852 vizualizari

 

Aceasta reteta este pentru 3 portii, am considerat pentru fiecare portie cate 2 cartofi, 1 ou si 1-2 felii de pastrama, insa le puteti ajusta dupa plac.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi;
  • 100 gr branza rasa;
  • unt dupa gust;
  • cateva felii de pastrama (sau orice alta sunca taraneasca);
  • 3 oua;
  • 1 catel de usturoi;
  • Condimente: sare, piper, oregano, cimbru
  • Numar de portii: 3
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua:

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos. Se taie marunt un catel de usturoi. Se pun bucatele de usturoi si bucatele de unt in crestaturile facute, se presara sare, piper, oregano si cimbru. Se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se dau la cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc mediu.

Verificam din cand in cand cartofii si, cand sunt aproape fierti, se scoate tava, se presara branza rasa peste cartofi si se adauga in tava si cateva felii de pastrama, pe care le intoarcem peste cateva minute, pentru a se gati bine pe ambele parti.

 

Cand sunt gata, scoatem cartofii si pastrama pe un platou, apoi punem in tava ouale, presaram putina sare peste ele si le dam 10 minute inapoi la cuptor.

 

Portii: 3

Timp: 1h 30min

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/cartofi-copti-cu-unt-usturoi-pastrama.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

stefy_a 1

23.08.2016, 11:15

un adevarat festin!

dantes 1

23.08.2016, 12:15

Buni!

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:17

Daniela, ma bucur ca iti plac!

Rocsi, sigur, cum sa nu?

Rahela,

Stefy, multumesc mult, ma bucur de fiecare data pentru vizita!!

Dantes, multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit