Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la cuptor

de Mitinita in Mancaruri de post, 17 Ian 2011 | 7676 vizualizari

 

In Europa de Est,chimionul este confundat cu chimenul.E adevarat ca arata cam la fel,dar gustul e total diferit. Numai eu stiu cate pachete de asa zis "chimion" am cumparat si cand am ajuns acasa am descoperit ca e totusi chimen.
Chimionul este folosit in mancarurile mexicane si indiene.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari,taiati in felii mai groase 
  • 1 lingura ulei 
  • 2 lingurite chimion pudra 
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita usturoi pudra
  •  sare
  •  1/4 lingurita paprika iute 
  • 1/8 lingurita scortisoara (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la cuptor:

Intr-un bol se amesteca uleiul cu cartofii.



Intr-un alt bol se amesteca si condimentele si se presara peste cartofi.



Se amesteca bine totul si se dau la cuptor intr-o tava,avand grija sa nu se suprapuna cartofii.



Dupa 20 de minute se intorc pe partea cealalta si se mai tin inca 10 minute,pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
salata seherezada - post