Mie imi place enorm aroma rozmarinului proaspat, asa ca am facut acesti cartofi deliciosi. Pot fi o garnitura ideala pentru friptura sau snitele, sau pot fi mancati cu o salata.
Cartofii se curata, se spala si se taie in patru pe lung. Se aseaza intr-un vas termorezistent. usturoiul se curata si se taie rondele fine, rosiile cherry se spala si se curata de pielita. Mergeau mai multe rosioare, dar nu aveam decat cateva…sunt delicioase rosiile cu usturoi!
Se aseaza rosiile printre cartofi, se presara usturoiul tocat si se aseaza crengutele de rozmarin spalate. Se stropeste totul cu 3 linguri de ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Se pune si jumatate pahar cu apa si se acopera tava cu folie de aluminiu.
Se lasa la cuptor jumatate de ora, apoi se scoate folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca. Sunt extraordinari de buni!
Iata si tava aburinda, abia scoasa din cuptor