Cartofi cu smantana

de Miha in Mancaruri de legume, 13 Apr 2011 | 12801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi de marime medie
  • 100 ml lapte
  • 250 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • 1 lingura amidon
  • condimente pentru cartofi Kotanyi
  • sare si piper
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana:

Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Se pun intr-un vas termorezistent si se condimenteaza dupa gust. Untul se taie cubulete si se presara peste cartofi.

Punem amidonul intr-un castron si turnam laptele rece putin cate putin sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apoi smantana si cascavalul ras. Saram si piperam, punem si cateva fire de marar. Sosul obtinut il turnam deasupra cartofilor, acoperim cu un capac si dam la cuptor la foc mediu. Cand cartofii s-au inmuiat si lichidul a scazut se scoate capacul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca usor.

Se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor