Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 3 Feb 2014 | 4081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi dulci ~ 1 kg
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 1 linguriță nucșoară
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara:

Încălzim cuptorul la 180 grade C.

Umplem o oală cu apă și o punem la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare.

Între timp spălăm cartofii. Când apa începe să fiarbă adăugăm cartofii și fierbem pentru 10 minute. Se scot, se clătesc cu apă rece, se curăță de coajă și se taie în bastonașecu grosimea de 1 cm și lungimea de min. 10 cm.

Aranjăm cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline. Adăugăm în tavă usturoiul tăiat feliuțe și rozmarinul curățat de pe crenguțe. Condimentăm cu nucșoară, sare și piper

Se dau la cuptor pentru 45-50 minute până se rumenesc ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet