Cartofi evantai

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2013 | 12377 vizualizari

 

Tot am savurat on line acest preparat! Iată că într-o seară de toamnă ia venit rândul;) Atenție trebuie să vă înarmați cu răbdare, uneori, vorba lui Dia, cartofii se gătesc mai greyu decât carnea :D

 

INGREDIENTE

  • cartofi roșii de Covasna cca. 8 bucăți,
  • șuncă de porc cu mirodenii cca. 100 g,
  • telemea de capră Delaco cca. 100 g,
  • sare aromată Panacris,
  • ulei de măsline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi evantai:

Cartofii se curăță, se așează într-o lingură mai mare, apoi se tai felii, nu până la capăt. Sunculița și telemeaua se taie felii subțiri și se pun între semifelii de cartofi. Se asezonează cartofii împănați cu sare aromată, se presară puțin ulei de măsline, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins acoperit, cca. 50 de minute la foc mediu. După acest timp se descoperă și se mai lasă cca. 10 minute la rumenit. Se cosnumă ca atare la cină sau la prânz cu salată de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]