Cartofi frantuzesti

de Raisha in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2015 | 16102 vizualizari

 

O reteta simpla dar delocioasa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 mg smantana
  • 100 ml lapte
  • 5 oua
  • cascaval
  • unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Trei oua se fierb ca sa fie tari. Dupa ce fierb cartofii se las sa se raceasca, se curata si apoi se taie felii. Ouale se decojesc si apoi se taie rondele. 

Separat amestecam smantana cu cele doua oua crude si laptele.

Ungem un vas cu putin unt, adaugam un strat de cartofi taiati rondele, un strat din ouale taiate. Condimentam cu un praf de sare. Adaugam jumatate din compozitia cu smantana, oua si lapte. Radem cascaval deasupra.

Adaugam al doilea strat de cartofi, un praf de sare, cealalta jumatate din compozitia cu smantana si cascaval ras.

Dam totul la cuptor pentru 30 de minute. 

TIPS-URI

1

Am adaugat lapte pentru ca smantana era tare si nu se putea intinde usor peste cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise