Cartofi frantuzesti

de Miha in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2010 | 26616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi medii
  • 4 oua
  • 250 g smantana
  • 50 g unt topit
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii bine spalati se fierb in apa cu sare, pana pot fi strapunsi cu furculita.

Ouale se fierb timp de 10 minute (de cand incepe apa sa fiarba).

Pentru a putea fi curatate mai bine de coaja, ouale si cartofii, se scufunda cateva secunde in apa rece.

Ouale si cartofii se curata de coaja si se taie felii potrivite.

Intr-un vas termorezistent bine uns cu unt, punem un strat subtire de smantana, un strat de felii de cartof, apoi un strat de felii de oua. Acoperim cu un strat generos de smantana, stropim cu unt topit si asezonam cu sare si piper. Se repeta operatiunea pana se termina feliile de cartof si ouale, ultimul strat fiind de smantana. Se pune restul de unt topit si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Se servesc calzi.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]