Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2015 | 4196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5kg cartofi
  • 5 oua
  • 2 linguri smantana fermentata
  • 200 gr. telemea de oaie
  • 200 gr. cascaval Delaco
  • busuioc uscat
  • sare de Himalaya
  • mix din boabe de piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • parmezan Delaco
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco:

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri.

Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya.

Preincalzim cuptorul la 200 grde.

Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti.

Peste cartofi presaram piper macinat,telemea rasa,patrunjel verde tocat.

Batem cele 5 oua cu 2 linguri de smantana fermentata, apoi turnam amestecul peste toata suprafata ingredientelor care se afla deja in tava.

Punem si restul cartofilor, ii nivelam sa obtinem un strat uniform, apoi presaram putin patrunjel verde si cascavalul ras.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem tava din cuptor, presaram parmezan ras si o mai tinem la cuptor apoi pentru cel mult 10 minute, timp in care crusta devine aurie.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt