Cartofi la cuptor

de botcrina in Mancaruri de post, 4 Dec 2013 | 13759 vizualizari

 

Este o reţetă foarte saţioasă şi gustoasă, se poate asezona şi cu o garnitură din carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg catofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură delikat
  • 1 lingură boia
  • sare, piper, după gust
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri pulbere de curcumă
  • 1 lingură cimbru
  • 1 lingură rozmarin
  • 1 cană cu apă (100 ml)
  • 5-6 caţei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Curăţăm şi spălăm cartofii, apoi îi tăiem în patru.

De asemenea procedăm la fel şi cu morcovii şi ceapa, doar că pe acestea le tăiem cubuleţe.

Într-o cratiţă punem cartofii, uleiul, delikatul, sarea, piperul după gust, boiaua, cimbrul şi rozmarinul. Separat într-un bol alături de bulion încorporăm pulberea de curcumă. Pasta rezulltată o vom adăuga la cartofi.

Sotăm puţin tot acest amestec, apoi răsturnăm toate ingredientele într-o tavă, turnam pe marginea tăvii apa şi dăm la cuptor aproximativ 45 de minute la o temperatură de 180 de grade.

Zdrobim usturoiul şi adăugăm 2 linguri de apă, apoi când cartofi aproape sunt gata punem usturoiul şi mai dăm la cuptor aproximativ zece minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă este nevoie mai putem adăuga apă

2

se servesc calzi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi, cimbru si rozmarin