Cartofi la cuptor cu sunca , ceapa si smantana

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2012 | 9863 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la o emisiune culinara ,, Din bucataria maestrilor ''- gen ,, ce preparate simple gatesc bucatarii renumiti la ei acasa ''. Baiul e ca n-am vazut titlul retetei !!! Este simplu de preparat cu ingrediente putine , iar rezultatul este senzational de gustos .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe mari
  • 300 gr sunca
  • 500 gr smantana slaba
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 150 gr cas afumat Gouda
  • 2 linguri pesmet
  • 25 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu sunca , ceapa si smantana:

Spalati si fierbeti in apa cu sare cartofii . Curatati cartofii de coaja si taiati rondele .

Ceapa curatata si taiata julien se caleste pana devine sticloasa  impreuna cu sunca taiata fasiute .Sarati si turnati deasupra smantana si trageti vasul de pe foc .Dupa racire incorporati doua oua batute si piparati.

Intr-o tava teflonata si tapetata cu unt si pesmet  asezati un rand de cartofi si unul de compozitie cu smantana . Repetati operatiune pana se termina materialele .

Deasupta tapetati cu felii subtiri  de cascaval afumat si dati la cuptor 30 minute . este gata cand cascavalul incepe sa se rumeneasca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sunca , ceapa si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai