Cartofi la cuptor si sos de broccoli

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2013 | 4091 vizualizari

 

niciodata nu arunc tulpina de la broccoli. O dau pe razatoare sau o trec prin robot si o folosesc la ciorbe sau sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic condimente pentru cartofi prajiti
  • usturoi granulat
  • tulpina de la 1 broccoli
  • 2 cepe mari
  • 1 cutiuta smantana
  • cateva boabe de piper
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 30 ml apa rece
  • marar si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor si sos de broccoli:

Trecem tulpina de broccoli si ceapa prin robot. Adaugam sare, nucsoara si piper.

Calim rezultatul in intreaga cantitate de ulei (100 ml) sa-l aromam pentru ca-l vom folosi mai tarziu la cartofii pe care-i vom prepara la cuptor.

Curatam cartofii, ii spalam in mai multe ape si ii taiem rondele.

Scurgem uleiul de pe legumele calite intr-o cescuta, peste cartofi presaram condimente din plic si usturoi granulat, apoi turnam uleiul aromat si amestecam foarte bine sa se condimenteze toti cartofii.

Dam tava la cuptor pentru aprox.40 min la temperatura mica spre medie pana se rumenesc cartofii frumos.

Peste legumele calite adaugam in tigaie o smantana, apoi amidonul dizolvat in apa rece. Lasam sa dea cateva clocote si presaram patrunjel si marar verde.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

noi am servit cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor si sos de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor