Cartofi noi la cuptor

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2011 | 13862 vizualizari

 

Pe scurt... ne-am cam plictisit de aceleași garnituri . Aşa că am încercat ceva nou , mai ales că am găsit pe piață niște cartofi noi.

 

INGREDIENTE

  • câți cartofi noi doriți
  • ulei de măsline , unt
  • mult usturoi ( poate faceți și un mujdei lângă ???? )
  • oregano, busuioc
  • 1-2 linguri mălai
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor:


1.Preîncălziți cuptorul la 220 grade C.

2. Faceți un amestec din vreo 5 linguri ulei măsline, cu 3 căței usturoi tăiați felii subțiri,oregano, busuioc, sare şi piper.

 3. Cartofii... Îi spălați și cu ajutorul unui cuțit care taie bine îi tăiați felii dar nu de tot ( ca un evantai ), cam ca în poză.

4. Cartofii astfel feliaţi se ung cu amestecul de ulei .Eu am tăvălit fiecare cartof prin uleiul aromat și apoi i-am așezat în tava pentru copt. Odată așezați în tavă împreună cu tot amestecul de ulei, se presară puțin mălai deasupra lor și se mai acoperă cu câteva feliuțe de unt .

5. Acestea fiind spuse se dau la cuptor vreo 40 min. până se rumenesc bine. In tot acest timp urmăriți evoluția lor și dacă considerați că este necesar cu ajutorul unei linguri mai stropiți-i din când în când cu sosul format în tavă.

6. Dacă sunteți fan al usturoiului  faceți separat și niște mujdei cu care stropiți din belșug cartofii când sunt gata.

Eu am făcut mujdei cu smântână pe care l-am servit separat.

Mujdei cu smântână , smântână simplă, cașcaval ras , cartofii copți alături de  friptura clasică de pui au făcut un prânz de te lingi pe degete....

                   POFTĂ BUNĂ !!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi unguresti