Cartofi noi la cuptor

de ela in Mancaruri de legume, 17 Iun 2012 | 23101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg cartofi noi
  • 150gr telemea de vaca rasa
  • 50gr cascaval ras
  • 6oua
  • 50gr unt
  • 500ml lapte
  • branzica de la delaco
  • patrunjel tocat
  • 1lingurita chimen
  • marar tocat - o lingurita
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • unt pentru tapetat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor:

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Ii lasam sa se racoreasca putin,apoi ii taiem felii mai groase.

Ungem un vas termorezistent cu unt(eu am folosit un vas de lut si prepararea a durat 2ore si jumatate,dar intr-un vas normal,dureaza mult mai putin).Punem cartofii in straturi in vas.

Batem ouale cu sare si piper dupa gust,adaugam laptele,chimenul,vegeta,mararul si patrunjelul si omogenizam bine.Turnam amestecul peste cartofi si punem deasupra unt taiat cubulete.Dam la cuptor pana incepe sa se rumeneasca,apoi adaugam cascavalul si cubuletele de branzica si dam la cuptor pana este rumenit frumos deasupra.Scoatem si presaram desupra telemea,din abundenta.Servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in straturi