Castraveți bulgărești

de Panacris in Muraturi, 21 Sep 2014 | 9320 vizualizari

 

Anul acesta, se pare că am probat rețete noi pentru conservarea legumelor;) Nu puteam rata castraveții în oțet;) Așa că am ales varianta cu ceapă și așezați în borcane de 800 g ;) Recunosc, că mi-au luat mai mult timp, decât dacă îi puneam în borcane maarrii ;) Răbdare, spor și succes! Finalizare rețetei am efectuat-o la socrii;), deoarece am constata, după ani și ani, că apa din puțul lor e cea mai bună pentru conservele de iarnă;) are mare conținut de clacar ce menține legumele tari;) Așa, că poze de prezentare frumoase, mai puțin :P ;) Important e gustul ;)

 

INGREDIENTE

  • Castraveţi 1000 g
  • Morcovi 250 g
  • Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi ,
  • ceapă albă 4-5 bucăți,
  • Hrean 5 bucăţi
  • Mărar uscat 100 grame ,
  • Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust
  • Apă 4000 ml,
  • Oţet 500 ml,
  • Zahăr 250 g,
  • Sare neiodată 150 g,
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți bulgărești:

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă zarzavatul, se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert, la foc moderat cca. 20 de minute. Lichidul obținut, se toarnă peste castraveţii din borcane. Borcanele se sigilează cu capace sterilizate și dezinfectate cu alcool sanitar. Simplu și bun, doar să aveți răbdare;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți bulgărești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (19)

Miha 1

22.09.2014, 10:20

Cris, numa' incearca

anca_rm 1

22.09.2014, 14:36

reisnaor_2006 1

26.09.2014, 15:37

cea mai buna reteta,Adi ii adora

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pepeni verzi murati in saramura