Castraveti in otet

de AndreeaMaria in Muraturi, 29 Oct 2010 | 7809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de castraveti
  • 1 litru de otet
  • hrean
  • usturoi
  • marar uscat
  • boabe de piper si de mustar
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa = 4 litri de lichid => punem 4 linguri de sare si 4 linguri de zahar + 2 linguri de sare ) Se pune la fiert pana da in clocot,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca putin; se toarna apoi in borcanele umplute astfel:

 in fiecare borcan se pune jumatate de lingurita de boabe de mustar,4-5 boabe de piper,un catel de usturoi,2-3 fasii de hrean,o crenguta de marar uscat si castraveti.

TIPS-URI

1

Nu uitati sa stergeti capacele borcanelor cu spirt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]