Castraveti in saramura (de vara)

de alilianaa in Muraturi, 11 Iun 2013 | 11594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti cornisori
  • 3 cracute de visin
  • frunze de vita de vie
  • 2 l apa
  • 3 linguri sare grunjoasa neiodata
  • usturoi
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura (de vara):

Castravetii se spala si se curata capetele ( eu asa procedez). Cracutele de visin si foile de vita se spala.

Intr-un borcan de 3 kg : pe fundul acestuia se aseaza o cracuta visin, 2 foi de vita, castraveti, usturoi, piper, pe la jumatate se mai pune o cracuta si foi de vita, se  pun castraveti si tot asa pana sus. Inchidem cu vita de vie si usturoi.

Intr-o oala punem 2 litri de apa la fiet cu 3 linguri cu varf de sare grunjoasa. Se obtine o solutie pe care o fierbem si o punem  in borcan. Se acopera si se da la rece. Se pot consuma a doua zi.

TIPS-URI

1

atentie, sub borcan sa fie un cutit

2

solutia poate fi si rece

3

la noi in zona, cu zeama acestora se acresc ciorbele

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura (de vara)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

alilianaa 1

12.06.2013, 17:03

Mai avem putin din prima tura. Vineri ma asteapta prima tura de castraveti bulgaresti.

madi_marin 1

12.06.2013, 19:38

crengutele de visin dau un gust aparte, extraordinar de bun...

alilianaa 1

12.06.2013, 22:42

sigur Medi..si am mai citit ca sunt un bun conservant...multumesc de vizita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet (bulgaresti)